Uudiseid Spartast

Kas laupäeval püstitati Spartas uus Wattbike´ide maailmarekord?

16:15 05. detsember 2011

Laupäeval Spartas peetud Wattbike´i 3. Tallinna meistrivõistluste etapi parima tulemuse eest hoolitses Kert Martma.

Võistlus algas maksimum jõuprooviga, millele järgnes 1 km sõit ja peale väikest pausi 200 meetrit lendstardist. "Päeva alustasid noored suurepäraste tulemustega. Ekke-Kaur Vosman ja Kelly Kalm sõitsid 1 km sõidus välja märkimisväärsed ajad oma vanuse kohta, milleks olid vastavalt 1:06,65 ja 1:18,75. Nemad võtsid oma vanuseklassides ka võidud," ütles võistluste peakorraldaja Priit Prous.

Peale noori hakkasid oma spurdivõimeid proovile panema ülejäänud vanuseklassid. Häid tulemusi tehti peaaegu igas stardigrupis. "Esmalt alistas 1 km sõidus 1 minuti piiri Aivar Jürgenson, kes sai ajaks 59,06 sekundit. See püsis liidri positsioonil kuni päeva viimase stardigrupini, kus startisid teiste hulgas Gert Jõeäär, Kert Martma," kõneles prous ja lisas, et mõlemad alistasid samuti 1 minuti piiri, kuid Kert Martma suutis välja sõita end maailma edetabeli tippi ajaga 56,59.

Etapivõit Martmale

Aeg edetabelis, mille leiab veebilehelt www.wattbikeranking.com , jääb alla küll ühele ajale, aga see aeg pidi Prousi sõnul olema mittekorrektne. Edetabelit korrastades peaks Martma väljasõidetud aeg tõusma esimeseks ja sellisel juhul sündis laupäeval Sparta spordiklubis Wattbike siserataste sarjas järjekordne maailmarekord! Kert Martma tegi lisaks 1 km suurepärasele sõidule võimsa sõidu ka 200 meetris, kui sai päeva ainukesena aja alla 10 sekundi kui läbides distantsi 9,48 sekundiga. "Need suurepärased tulemused tagasid Martmale etapivõidu. Talle järgnesid Jaak Helm ja Aivar Jürgenson," ütles Prous.

Naiste arvestuses oli päeva parim alles 16 aastane Kristin Rõžko, kes sõitis 1 km ajaks küll päeva teise aja 1:17,02, kuid suurepärane 200 m sõit pluss jõutest tagasid etapi võidu. Talle järgnes Anette Raie, kes sõitis end 1 km sõidus maailma edetabeli naistearvestuse liidriks ajaga 1:14,91!

Kokkuvõttes järgnes neile Triin Gede. Kõikide sõitude tulemused leiab veebilehelt www.aerobike.ee , kus leiab sarja kohta rohkem informatsiooni.

Teisel etapil oli parim noorteklubi Kalevi Jalgrattakool, kes sai õiguse kasutada üht Wattbike siseratast ühe kuu jooksul ning seda oma treeningbaasis. See annab treenerile hea võimaluse testida oma noori talvisel perioodil. Kolmandal etapil selgitame välja järjekordse parima noorteklubi, kes saab samuti kasutada uuendusliku siseratast ühe kuu vältel.

Järgmine etapp toimub Spartas 17. detsembril, kui sõidetakse 10 km aja peale.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.