Rühmatreeningute uudised

Valio Profeel Cup toimub juba sellel nädalavahetusel

15:26 19. september 2023

23-24. septembril toimuvad Spartas kolm võistlust - Fitness Challenge Eesti meistrivõistlused, Valio Profeel Cup algajate võistlus kulturismis ja fitnessis ning Valio Profeel Cup rahvusvaheline põhivõistlus kulturismis ja fitnessis. Seoses sellega ei tööta nädalavahetusel ka Sparta saunad.

Fitness Challenge Eesti meistrivõistlused toimuvad esimest korda ning mõõtu võetakse kolmes erinevas kategoorias kuld-, hõbe- ja pronkssarja tase. Sel kevadel toimusid Fitness Challenge esimesed Eesti karikavõistlused, kus osales kokku 25 võistlejat ja sügisestele Eesti meistrivõistlustele on oodata juba 50 sportlast. Stardis on kohal nii osalejatele kui pealtvaatajatele pinget pakkumas värske maailmameister aastast 2022 Andra Moistus ja Rene Laane, kes on võitnud maineka Arnold Classic võistluse. Uus fitnessiala on toonud proovima mõõtu võtma ka teiste spordialade tipud. Nii on oodata võistlema Eesti parimat mees crossfitterit Miko Lilleorgu kui ka neljakordset trepijooksu kuningat Sander Kauri. Samuti astub võistlustulle kalisteenika Eesti meister Kaspar Kallas. Ürituse peakorraldaja ja võistluse kommentaatori Ott Kiivika sõnul saab olema huvitav väljakutse see, kes teeb meeste kuldsarjas esimesena maagilised 300 krodust täis. Mitu meest on selleks võimelised ja see oleks ka ühtlasi rahvusvahelisel tasemel väga korralik punktisumma, mis lubaks ka tiitlivõistlustel juba medalikohtadele pretendeerida.

 

Valio Profeel Cup põhivõistlus on rahvusvaheline kõrgetasemeline fitnessi ja kulturismivõistlus, mis on igal aastal kasvanud ning kogumas järjest enam populaarsust ka lähiriikides. Tegemist on Baltikumi suurima kulturismi- ja fitnessivõistlusega, kus seekord lööb kaasa üle 200 sportlase Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest. Kõige suurem, 65 liikmeline välisdelegatsioon on sel aastal saabumas meie põhjanaabrite juurest. Võistluste auhinnafond on 10 000€ eurot ja kui sinna lisada ka esemelised auhinnad küündib auhinnafond muljetavaldava 20 000€-ni. Bikiinifitnessi absoluutselt parim Eesti sportlane sõidab koju Volkswagen T- Rociga.

 

Valio Profeel Cup on hooaja avastardiks paljudele meie tippudele, kelle põhivõistlused on Eesti meistrivõistlused oktoobri lõpus Pärnus ja novembri alguses toimuvad Maailmameistrivõistlused Hispaanias.  Nimekamatest Eesti sportlastest on lavale oodata bodyfitnessis Karmen Kiierit, kes on varasemalt saavutanud kõrgeid pjedestaali kohti rahvusvahelistel võistlustel. Samuti Anna Bagaudtitinova, kes on võitnud tiitlivõistlustel medaleid. Lisaks nendele on peale lapse sündi oma comebacki lavalaudadele tegemas Christin - Amani Kiivikas  bikiinifitnessi kategoorias. Võistlusi hindab rahvusvaheline žürii.

 

Võistluste ajakava:

Esimene päev 23.09. Kell 12:00-15:00 Eesti meistrivõistlused Fitness Challenges, kell 15:00 - 18:00 Valio Profeel Cup algajate võistlus.

Teine päev 24.09. Kell 12:00 - 19:00 Valio Profeel Cup rahvusvaheline suur põhivõistlus (finaalid päeva teises pooles 16:00 - 19:00).

 

Võistluste finaalosast tehakse ka otseülekanne Delfi vahendusel. Võistluste promootor ja peakorraldaja on Ott Kiivikas koostöös Sparta Spordiklubi ning Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liiduga.

 

Pressikaartide, ürituse kohapealse kajastamise ja mu lisainfo osas palume ühendust võtta Ott Kiivikaga otikoolitused@gmail.com.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.