Uudiseid Spartast

Liikumisaasta eesmärke aitavad ellu viia Tervisejooksu ja Tervisekõnni sarjad

16:22 16. aprill 2014

Sel kevadel Stamina poolt juba 12. hooaega korraldatava Tervisejooksu esimene etapp toimub 16. aprillil Kadriorus ja Tervisekõnni esimene etapp  17. aprillil Stroomi pargis. 

Tervisejooksu ja -kõnni sarja teeb eriliseks just see, et sarja võitjateks ei saa mitte kõige kiiremini raja läbinud, vaid kõige enam osaluskordi kogunud osalejad. Mõlemad sarjad  pakuvad  istuva kontoritöö tegijatele motivatsiooni tulla siseruumidest iganädalaselt terviserajale ja panna sellega alus regulaarsele tervisespordiharjumusele.  Liikumisaasta eesmärgiks on et iga inimene liiguks vähemalt 30 minutit järjest kaks korda nädalas. Kahel päeval nädalas viie ja poole kuu jooksul toimuvate Tervisejooksu ja Terviskeõnni etapid ongi parasjagu nii pikad, et 30 minutit mõnusat jooksu- või kõnnitempot on garanteeritud. Lisaks sellele on veel mitmeid häid põhjuseid, miks just Liikumisaastal liituda tervisespordisarjadega.

Terviseuuringud ja liikumisalane nõustamine
Heaks traditsiooniks on saanud sarjades osalejatele pakutavad erinevad nõustamisteenused. Eldredi terviseedendajad mõõdavad sarjade etappidel osalejate erinevaid tervisenäitajad (vererõhk, rasvaprotsent, kolesterool ja veresuhkur ) ning annavad nõu, kuidas oma tervisekäitumist parandada. Igal Tervisejooksu etapil toimub Stamina Arcotransport jooksutiimi jooksutund, mille eesmärgiks on muuta jooksmine veelgi nauditavamaks. Eesti jooksuparemikku kuuluvate Roman Fosti, Sergei Tšerepannikovi ja Evelin Taltsi isiklikud kogemused ja saavutused jooksmises kuluvad Tervisejooksu sarjas osalejatele kindlasti marjaks ära. Tervisekõnni sarja partner ILUUM annab kepikõndijatele parima võimaliku kepikõnni kogemuse koos tippklassi toodetega.

Liikumisharrastust soodustavad lisateenused
Vältimaks Tallinna tänavate liiklustihedust on sarjade poolt soositud rattaga jooksma või kõndima saabujad. Neile on avatud rattaparkla ja kõigi vähemalt 10 korda rattaga etapile tulnute vahel loositakse välja ratas. Kuna etapid toimuvad argipäevade õhtul, siis on lastega jooks- ja kõnnisõprade jaoks lastetelk, kuhu liikumisrajale minnes saab oma lapsed jätta. Lastega tegelevad juhendajad ja pakuvad neile aktiivset tegevust. Hooaja värvikamaks muutmiseks toimuvad pika hooaja jooksul erinevad teemaetapid, sh seiklusspordi etapp, karnevalietapp ja veel nii mõndagi
Sarjas osalejad saavad sarjade toimumise ajal personaalse ajavõtukiibi ja –rihmaga mitmeid soodustusi, näiteks Kalev Spas on veekeskuse külastus 50 % soodsam ja soodushindadega saab külastada Sparta rühmatreeninguid ja jõusaali.

Tervisespordi sarjad kestavad kuni septembrini lõpuni ja mõlemas sarjas on 21 etappi.  Tallinnas ja selle lähistel asuvates metsades ja loodusparkides saab joosta igal kolmapäeval ja kõndida igal neljapäeval. Tervisejooksule oodatakse osalema viieliikmelisi ja kõndima neljaliikmelisi tiime, joosta ja kõndida saab ka individuaalosalejana. Osalejaks saab ennast ja oma tiimi registreerida kogu sarja jooksul.
Tervisejooksu sarjas pretendeerivad peaauhinnale tiimid, kus vähemalt kolm liiget on enim kordi kohal käinud. Tervisekõnni sarjas peab punktide saamiseks etapil osalema neljast liikmest kaks. Sarja parimatele tiimidele väärtuslikud reisikinkekaardid. Lisaks peaauhindadele on sarja partneritelt ja toetajatelt tiimidele ja osalejatele muid auhindu ja meeneid, mida loositakse välja kogu hooaja vältel.

Sarjade tutvustuse, juhendi ja registreerimistingimustega saab lähemalt tutvuda www.stamina.ee/tervisejooks ja www.stamina.ee/tervisekond
Tervisejooksu ja Tervisekõnni sarjad FB-s www.facebook.com/tervisejooks
 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.