Uudiseid Spartast

Wattbike´i võistluse avaetapil võidutses Kert Martma

10:19 22. november 2011

19. novembril Spartas peetud Wattbike´i seeriavõistluse avaetapil võidutses Kert Martma.

Wattbike´i kolmandale hooajale on stardipauk antud ja esimesed punktid jagatud. Distantsideks oli noortele 4 km ja teistele 10 km ning seekord läks arvesse kahe parameetri tulemused, milleks olid distantsi läbitud aeg ja sõidu läbimise keskmine võimsus jagatud kehakaaluga(W/kg).

Avaetapp tõi kohale 8 noort, kellest noorimad olid 7 aastased. Nende pikkus ei võimaldanud sadulas istuda ning nad läbisid distantsi püsti peal sõites. Sellest hoolimata võttis võidu M-12 vanuseklaasis 7 aastane Eke Paul Õun. Noortes parimad olid veel M-14 klassis Märt Reitel, M-16 klassis Rasmus Liira ning N-16 klassis Kelly Kalm.

Kert Martma oli heas hoos

Peale noorte sooritusi võtsid mõõtu 10 km sõidus ülejäänud vanuseklassid. Esimesel sõidul tegi tugeva soorituse trietleet Priit Ailt, kes sai ajaks 12:52,5, mis püsis ka liidri positsioonil kuni viimase sõiduni, kus näitas päeva parimat tulemust Kert Martma ajaga 12:43,97.

Lisaks aegadele läks arvesse keskmine võimsus jagatud kehakaaluga, mis oli samuti Kert Martmal päeva parim 4,73(W/kg), kellele järgnes Siim-Erik Alamaa 4,51(W/kg). Võrdluseks tooks ühe Rein Taaramäe tulemuse. Lugedes tema blogist, mille leiab veebilehelt www.rattaprofid.ee, Tour de France 19. etapi soorituse kohta, siis saame etapi lõputõusu üheks näitajaks 410W/68kg=6,03(W/kg). Võttes arvesse seda, et ta tegi seda Touri lõpupäevil ja etapi lõpusosas, siis seda märkimisväärsem see on.

Wattbike kolmanda hooaja ava etapi kahe tulemuse arvestuses oli kindel võitja Kert Martma, kellele järgnesid Priit Ailt ja Ravshan Balgabaev. Naiste arvestuses oli päeva parim Liisi Rist, kellel järgnesid Daisi Rist ja Perit Post.

Etapi tulemused leiab veebiaadressilt www.aerobike.ee.

Sari jätkub juba kahe nädala pärast 3. detsembril ning siis on distantsideks lühikesed sprindidistantsid.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.