Uudiseid Spartast

Tõsta organismi hapniku omastamise võimet Intervall Hüpoksia treeningu abil

09:06 28. jaanuar 2011

Spartas on võimalik tõsta organismi hapniku omastamise võimet uudse Intervall Hüpoksia treeningu abil. Lihtsalt istuge või lamage mugavalt ja laske Balti- ja Põhjamaades unikaalsel Vital Airi aparatuuril teie eest trenni teha! Esimene treening on TASUTA!

IHT ehk Intermittent  Hypoxic Training ehk Intervall Hüpoksia Treening on organismi treenimine vaheldumisi hapnikuvaeses ja hapnikurikkas keskkonnas. "Antud metoodika ja selle kasutamine meie poolt pakutaval moel on teaduslik läbimurre valdkonnas, mis puudutab treenimist kõrg- ja keskmäestiku tingimustes ning vastavate abivahendite, nagu alpimajade või –telkide kasutamist, olles viimastest kordi effektiivsem ja samas ohutum," kõneleb Spartas protseduure läbi viiv Lauri Pank.

 Kuna antud meetod tõstab organismi hapniku omastamise võimet, parandab vereloomet ja ainevahetust, on ta väga kasulik praktiliselt kõigile inimestele. "Tavainimese jaoks on sisuliselt tegemist mägedes sanatooriumis viibimisega maksimaalselt effektiivsel moel," kinnitab Pank.

Aparaati kasutavad ka Ervin Korts-Laur ja Kaupo Sasmin

Kasutatava aparatuuri väga oluliseks koostisosaks on Automatic Biofeedback System, mis reguleerib sekundite jooksul hapnikusisaldust inimese sissehingatavas õhus vastavalt organismi reaktsioonile. "Tänu sellele süsteemile ellimineeritakse väga suured individuaalsed erinevused ning välditakse üle- ja alatreeningutm," teab Pank ja lisab, et tippsportlastest on alates kevadest antud meetodi kasutajaks Eesti üks tugevamaid eraldistardi rattureid Ervin Korts-Laur, kes on tulemustega enda sõnul vägagi rahul.

"Enne Keenia aastavahetuse laagrit kasutab meie aparatuuri nii vormi parandamiseks kui ka eelaklimatiseerumiseks ka maratoonar Kaupo Sasmin," räägib Lauri Pank. 

 Treening on individuaalne ja selleks kasutatakse Austraalias toodetud ja patendeeritud aparatuuri Vital Air.

"Keskmiseks treeningu kestvuseks on 1-2 tundi ja hea tulemuse saavutamiseks tuleks sellised treeninguid teha 2-7 korda nädalas 3-4 nädala jooksul," selgitab Pank köögipoolt.  Taolise tsükli tulemusena peaks inimese saavutusvõime paranema 1-5% ja efekt kestma umbes 3 kuud.

Efekt organismile varieerub

Mõju taastamiseks on teatud aja tagant kasulik teha täiendavaid lühemaid tsükleid. "Kuna erinevate inimeste organismi reaktsioon hapnikuvaegusele on väga erinev, on ka efekt ja selle kestvus varieeruvad. Soovitame konkreetne kasutamissagedus ja lülitamine oma igapäevasesse treeningprogrammi läbi arutada oma treeneri või spordiarstiga," kõneleb Pank ja toonitab, et hüpoksiat ei soovitata inimestele, kes põevad ägedaid põletikulisi viirushaigusi, kellel on vähkkasvaja või epilepsa või krooniline obstruktiivne  kopsuhaigus (KOK II - III). Samuti inimestele, kellel on südame puudulikus, südame arütmia või kes kasutavad südamestimulaatorit. Ei soovitata ka lapseootel emadele ja neile kellel on hapnikupuuduse individuaalne talumatus.

Lauri Pank paneb südamele, et 12 tunni jooksul enne hüpoksia treeningut  ei tohiks tarbida alkoholi ja olla doonoriks. Eelmisest suvalisest treeningust peaks olema möödunud 1-1,5 tundi ja järgneva treeninguni peaks jääma 1,5-2 tundi.

Intervall Hüpoksia treeningtuba on avatud spordiklubi lahtiolekuaegadel.

Treeningu hinnaks on hinnaks 12€ (187,76 EEK-i) kord.

10 korra paketi hind on 99 €.

Esimene treening on tasuta (sisaldab nõu, abi ja vajalikke teste).

Lisainformatsiooni saate telefonil 50 38310 (Lauri Pank), meiliaadressil lauri@sportingmed.ee või kodulehel www.sportingmed.ee. Veel lisa nii kasutatava aparatuuri kui metoodika kohta, samuti teaduslikke artikleid hüpoksia kohta laiemalt, leiab aparatuuri tootja kodulehelt www.go2altitude.com.

Unustage riskantsed alpimajad ja  -telgid ning kaaluge hoolikalt läbi oma mäestikulaagrite kavad! Nüüd on mäestikuõhu efekt kättesaadav Spartas kõigile soovijatele, ilma liigse raha- ja ajakuluta! 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.