Jõusaali uudised

Fitness Five sarivõistluse avaetapp toimub Spartas

12:48 15. aprill 2014

19. aprillil toimub Spartas Fitness Five sarivõistluse avaetapp.

Rootsist kümmekond aastat tagasi liikvele läinud Fitness5 on mõeldud kõikidele tõsisematele jõusaalis käijatele. Sarivõistluse peakorraldaja Martin Münzi sõnul on tegemist 5 jõusaali põhi baasharjutudega - kangiga rinnalt surumine, küünarvarte kõverdamine, kükk kangiga, lõuatõmbed ning triitspi surumised rööbaspuudel. "Kõikide nende aladega peaks saama ilusti hakkama iga agaram jõusaali külastaja," kinnitab Münz.

Võistlust on väga põnev nii kõrvalt jälgida kui ka ise osaleda. Kuna kõik alad ei ole võistlejatel võrdsed, jätkub põnevust võistluse algusest kuni viimse minutini. "Soovitan julgelt kõikidel jõusaali sõpradel enda võimed proovile panna ning endale sobival etapil osaleda. See aasta plaanime võitjad lausa suurele Rootsis aset leidvale finaalvõistlusele saata," julgustab isegi ala võistlustel sageli osa võtnud Münz.

"Ootame võistlema kõiki tublisid ja aktiivseid jõusaalisportlaseid, kes tahavad end proovile panna ning teistega mõõtu võtta."

Fitness5 eripäraks on see, et sellel võistlusel ei ole vaja eelnevat spetsiaalset ettevalmistust/treeningut ning sellest võivad osa võtta kõik jõusaalisõbrad - nii mehed, naised, noored kui ka vanad. Osavõtu tingimusteks on vaid see, et võistleja on terve, vigastusteta ning omab sportlastele omast enesedistsipliini. 

Auhinnad panevad välja Jeunesse Global, Fitness.ee, MyBody ja Sparta Spordiklubi. 

Fitness 5 2014. a sarivõistluste juhend

Võistluste toimumiskohad ja -ajad


I osavõistlus – Sparta Spordiklubi jõusaal, 19.aprill 2014 kell 11.30. Kaalumine 10.00 - 11.15.

II osavõistlus – Pärnu, Kimberi Klubi, 11. mai 2014 kell 11.30. Kaalumine 10.00 - 11.15.

III osavõistlus – Tartu Ülikooli jõusaal, 23. mai 2014 kell 11.30. Kaalumine 10.00 - 11.15.

Eesti finaal - Sparta Spordiklubi, 15. juuni 2014 kell 11.30. Kaalumine 10.00 - 11.15. Stardikellaaegades võib ette tulla väikeseid muudatusi, millest teavitatakse sordiklubi ja sealseks võistluseks eelregistreeritud võistlejaid esimesel võimalusel.

Rahvusvaheline finaal - Rootsis (täpne aeg ja koht täpsustamisel)

Vajalik eelnev registreerumine vähemalt 48h enne võistluste algust e-maili aadressil: marcosmunz@hotmail.com või telefoni teel: +372 5693 3968. Kui võistleja ei ole vastavaks ajahetkeks end kirja pannud, kehtib osalustasu 10€ (üldjuhul 5€), mis tuleb tasuda kaalumisel enne võistluse algust.

Osalema on oodatud


Võistlustel saavad osaleda nii mehed kui naised, nii kogenud sportlased kui ka algajad. Ootame osalejaid kõikidest spordiklubidest üle Eesti. Osalemistasu 5€ tingimusel, et võistleja on registreerunud vähemalt 48h enne võistluse algusaega.

Alad ja reeglid

Fitness5 näol on tegu Rootsis juba 8 viimast aastat ülipopulaarse kombinatsioonvõistlusega, mis koosneb järgnevate võistlusalade sooritamisest korduste peale:
• kangiga rinnaltsurumine – abivahendina lubatud magneesiumi kasutamine; 
• küünarvarte kõverdamine kangiga – abivahendina lubatud magneesiumi kasutamine;
• kükk kangiga – abivahendina on lubatud magneesiumi kasutamine (erandiks põlvevigastuse korral rehab side vigastatud põlvel);
• lõuatõmbed – abivahendina lubatud magneesiumi kasutamine;
• triitsepsi surumine rööbaspuudel – abivahendina lubatud magneesiumi kasutamine. Võitjad selgitatakse välja viie ala kokkuvõttes.

 

Naised sooritavad kangiga rinnaltsurumist 0,6 x kehakaaluga, küünarvarte kõverdamist kangiga 0,3 x kehakaaluga ning kükivad kangiga, tõmbavad lõuga ja suruvad rööbaspuudel triitsepsit 1 x kehakaaluga. Mehed sooritavad kangiga rinnaltsurumist 1x kehakaaluga, küünarvarte kõverdamist kangiga 0,5 x kehakaaluga, kükivad kangiga 1,5 x kehakaaluga ning tõmbavad lõuga ja suruvad rööbaspuudel triitsepsit 1 x kehakaaluga. Kui osalejate arv eelregistreerumisel on üle 15´ne, toimub vähemalt 2 ala paralleelselt. Tutvu ametlike Fitness5 reeglitega.

Autasustamine

Autasustatakse esikolmikut naiste arvestuses ja meeste arvestuses. Liidetakse kokku kõikide alade kordused ning see, kellel on kõige rohkem korduseid kirjas, võidab. Kui võistlejatel on lõpptulemuseks võrdne punktiseis, võidab see, kellel on rohkem alavõite. Kui võistlejatel on ühe alaga sooritatud sama arv korduseid, võidab see, kes kaalub rohkem. Sama kordustearvuga alasiseselt ning võrdse arvu alavõitudega võidab sportlane, kes kaalub enim.

Iga osavõistluse 3 parimat meest ja naist pääsevad edasi finaali, mis leiab aset 15. juunil Tallinnas Spordiklubis Sparta. Kui esikolmikust mõni võistleja finaali tulla ei saa, siis loovutab ta sellega enda finaalikoha oma võistluskategoorias 4´nda koha omanikule. Kui nt 2 võistlejat esikolmikust ei osale finaalis, siis pääsevad edasi ka 4´nda ja 5´nda koha omanikud, jne.

Finaalis võisteldakse üldreeglite järgi ning parimaid autasustatakse medalite ja karikatega. Suurima punktisumma omanik viib endaga kaasa Fitness5 rändkarika. Rändkarikas antakse edasi võistlejale, kes järgmisena suudab finaalvõistlusel ületada eelneva rändkarikaomaniku punktisumma. Eeldus on, et eelneva aasta võitja osaleb käesoleva aasta võistlustel. Kui rändkarika omanik ei tule oma tiitlit kaitsma, siis läheb rändkarikas käesoleva aasta suurima punktisumma kogunud sportlase kätte. Finaali võitjad pääsevad suve teisel poolel Eestit esindama Rootsis aset leidvale Fitness 5´i rahvusvahelisele finaalvõistlusele.

Finaali reeglites võib ette tulla jooksvaid muudatusi. Sellekohane informatsioon edastatakse finalistidele personaalselt ja koheselt peale muudatuste kinnitusi.

Peaauhinnad panevad välja Fitness.ee, Spordiklubi Sparta ja Jeunesse Global.

Peakoostööpartner: Spordiklubi Sparta

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 4 kommentaari
Huviline 17:03 27. märts 2014
"...Mehed sooritavad kangiga rinnaltsurumist 1x kehakaaluga, küünarvarte kõverdamist kangiga 0,5 x kehakaaluga, kükivad kangiga 1,5 x kehakaaluga ning tõmbavad lõuga ja suruvad rööbaspuudel triitsepsit 1 x kehakaaluga...."

Lõuatõmbed ja rööbaspuud on ikka oma keharaskusega, mitte 1 x kehakaaluga?!
Leho 10:08 31. märts 2014
Kas 0,5 x kehakaaluga küünarvarte kõverdamine tähendab Sinu (huviline) arvates siis poolt kordust või?
1 x kehakaaluga tähendabki oma keharaskusega ;)
Samamoodi oleks võinud välja tuua, et rinnaltsurumist tehakse ju ka oma keharaskusega, mitte 1 x kehakaaluga.
Huviline 11:18 31. märts 2014
Ametlikes reeglites on selgitus üheselt mõistetav: http://www.fitness.ee/uudis/5710/tutvu-ametlike-fitness5-reeglitega

Selle selgituse järgi mis siin kirjas on, võib välja lugeda järgmist:
Kaalun 90kg.
Rinnalt surumine 1x kehalaaluga, st mina + 90kg
Küünarvarred 0,5x kehalaaluga, st mina + 45kg
Kükk 1,5x kehalaaluga, st mina + 135kg
lõug ja rööbaspuud 1x kehalaaluga, st mina + 90kg

Hetkel on surumine, lõug ja rööbaspuud kõik 1x kehakaaluga.
Kolmest 1x kehakaaluga harjutusest ühes peab lisaraskust kasutama aga kahel mitte?!
Arusaadav?
Et ei tekiks segadust siis palun kasutage lihtsalt samu termineid mis ametlikes reeglites.
Leho 22:45 31. märts 2014
Mul võttis ikka tükk aega, et aru saada mis Sulle "huviline" ei meeldi, lõpuks sain aru ka :P :D
Kas on mõtet nüüd tähte närida?